RW-220128-SDU-Klinisk+Biomekanik_001-1000px.jpg

Først lykønskede dekanen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, dr. med. Ole Skøtt, kandidaterne i en tale, hvor han blandt andet understregede, at de havde modtaget verdens bedste kiropraktoruddannelse, men stadig havde meget at lære ude i det travle liv som kiropraktorer. Ole Skøtt rådede kandidaterne til at møde udfordringerne med ydmyghed og nysgerrighed.

Cand.manu. Martin Steenfeldt tog tråden op i sin kandidattale. Han fortalte, hvordan han blev inspireret til at uddanne sig til kiropraktor som 16-årig, og opfordrede til, at han og hans medstuderende gik ind til deres virke med ærefrygt og ansvar og for at inspirere og hjælpe andre ved at bruge de færdigheder, de har tilegnet sig i løbet af uddannelsen.

I sin festtale ønskede DKF's formand Michael Christensen kandidaterne tillykke og fortalte om dengang, han selv blev færdiguddannet og de valg, han havde truffet i sin karriere.

Retorisk spurgte Michael Christensen, om man nu kan bruge det, kandidaterne har lært?

Svaret lød:

"Sundhedsvæsenet har brug for sådan nogle som jer. På Årsmødet i november sagde Søren Brostrøm, at det han har brug for fremadrettet er sundhedsprofessionelle, der har fokus på det ikke-kirurgiske og det ikke-farmakologiske – og som er rigtigt skarpe på det som andre måske har forsømt, fx det funktionelle og det manuelle. Han mener det faktisk. Det er det, I er uddannet til."

Michael Christensen opfordrede også de nye kiropraktorer til at møde udfordringerne som kiropraktorer og være med til at beslutte, hvilken vej kiropraktikken i Danmark skal udvikle sig, og understregede betydningen af den forskning i muskel- og skeletsmerter, der foregår på SDU og Kiropraktorernes Videnscenter:

"Når I med jeres gode uddannelse lige om lidt står ude i klinikkerne, så er I med til at bestemme, hvilken vej kiropraktorerne skal gå, og hvilken position vi skal have i sundhedsvæsenet. I kan stille jer selv spørgsmålet: Hvordan kan jeg være med til at udvikle professionen?"

Det musikalske indslag blev leveret af Emil Thorbjøn Møller Nielsen (klaver) og Václav Nauš (trompet), der spillede første sats (Allegro) af Joseph Haydns trompetkoncert i Es-dur.