fransk delegation fra Association Francaise de Chiropraxie.jpg

Kiropraktorer i Frankrig er ikke ligeså etableret i sundhedsvæsenet som i Danmark. Indenfor feltet er man derfor nysgerrige på at vide mere om kiropraktorernes arbejde i Danmark, hvordan kiropraktorerne er lokaliseret, deres position i sundhedsvæsenet, og hvordan kiropraktorerne samarbejder med resten af sundhedsvæsenet. Derfor var en håndfuld fra AFC (Association Francaise de Chiropraxie) på besøg i Danmark for at høre mere om dansk kiropraktorpraksis.

Det var Jakob Bjerre, direktør hos DKF, som viste fire repræsentanter fra den franske kiropraktorforening og fem franske journalister rundt i de danske kiropraktorkredse.

AFC blev introduceret til det danske sundhedssystem og overenskomstområdet hos Danske Regioner, og de besøgte klinikken "Kiropraktik i centrum". På SDU blev de introduceret til uddannelsens opbygning og til Kiropraktorernes Videnscenter og det igangværende forskningsprogram. Turen sluttede torsdag eftermiddag med en rundvisning på Rygcenter Syddanmark i Middelfart. 

Elodie Rousset, næstformand i AFC fortæller, at hun særligt har set frem til at besøge rygcenteret i Middelfart, fordi det i hendes øjne er ret unikt, at kiropraktorer kan arbejde på et hospital. Hun udtaler (og vi har tilladt os at oversætte): "Det er interessant at se et system, der fungerer. Et system hvor kiropraktorer bliver anerkendt som sundhedsprofessionelle og samarbejder med resten af sundhedsvæsenet om at tilbyde den bedste behandling. Det er netop det, som vi på sigt håber at opnå i Frankrig".

Indenfor den næste måned skal AFC mødes med franske politikere netop for at drøfte kiropraktorernes position i det franske sundhedsvæsen. Vi håber, at deres besøg i Danmark har inspireret dem, og givet dem håb for fremtiden.