RW-220624-SDU-Biomekanik-059.jpg

Mange fine taler blev holdt fredag den 24. juni i fint sommervejr med solskin og høje temperaturer. 31 studerende blev til 31 kiropraktorer, da de dimitterede fra Syddansk Universitet med en kandidat i klinisk biomekanik.

Det gik ikke ubemærket hen, at Søren Brostrøm ønskede de nye kiropraktorer tillykke på twitter i et opslag, hvor han også skrev, at sundhedsvæsnet har brug for dem.

Dét er han ikke alene om at mene. Talerne på dimissionsdagen havde også fokus på, hvad det netop kræver at være nyuddannet kiropraktor med den nye sundhedsreform. Anette Roed, bestyrelsesmedlem hos Kiropraktorernes Videnscenter, nævnte blandt andet et sundhedssystem i forandring: 

”Sundhedsvæsenet skal i stigende grad fokusere på, at forebyggelse og behandling flyttes fra sygehusene ud til behandlerne i primærsektoren. Det giver jer en god mulighed for at være med til at præge, hvordan kiropraktikken kan spille en mere central rolle”

Det ansvar er ikke gået de nye kiropraktorers næse forbi. Benjamin Ratz, som holdt tale på vegne af kandidaterne, sagde om selvsamme ansvar: 

”Vi kommer til at stå ansigt til ansigt med virkeligheden og med de patienter, der har behov for vores hjælp. Det er et ansvar vi med vores valg af uddannelse har sagt ja til, og som vi er klar til. Ansvaret vi nu påtager os, som en del af det danske sundhedsvæsen, er vigtigt”.

De nye kiropraktorer kommer ud i en verden, hvor der er brug for dem, som Søren Brostrøm siger, og dét ansvar virker det til, at de er mere end klar til at løfte.

Og så er der jo ikke andet tilbage end at citere Kim Larsen, som så fint sang: "og nu er de blevet voksne / ligner ikke mer sig selv / stemmerne er forandret – men vi kender dem alligevel” og håbe, at de nye kiropraktorer vil bruge deres stemme og profession det bedste, de har lært.

Endnu engang tillykke til de nye kiropraktorer!