ecu.jpg

ECU holdt i sidste uge generalforsamling og kongres i den hollandske by Utrecht. På generalforsamlingen blev der valgt en ny næstformand, Chris Mikus fra Liechtenstein, og sagt farvel til den foregående, Jan Geert Wagenaar. Derudover blev der taget en principbeslutning om at revidere kontingentstrukturen. Det blev aftalt at et nyt forslag til kontingent skal fremlægges og endeligt vedtages på ECU’s efterårsmøde i november.

Inden generalforsamlingen holdt ECCRE - den europæiske forskningsfond - møde, og her blev DKF's formand Michael Christensen valgt som formand. Det blev også besluttet hvilke forskere, der skulle have priser, og dem kan du læse om her: ECCRE belønner danske forskere.

Læs mere om kongressen og de danske forskere på Kiropraktorernes Videnscenters hjemmeside: Talstærk dansk deltagelse på ECU Convention 2022.

 

DKF-Bestyrelsesmøde i Utrecht

DKF havde sendt hele bestyrelsen til Utrecht – både for at støtte op om kongressen, men også for at mødes med deres europæiske kolleger og på den måde få et indblik i, hvad der sker i europæisk kiropraktik.

Undervejs holdt DKF et bestyrelsesmøde hvor hele ECU’s Executive Council var gæster. Executive Council består af formand Vasileios Gkolfinopoulos, næstformand Chris Mikus (og den afgående Jan Geert), kasserer Lone Kousgaard Jørgensen samt sekretariatschefen Jim Pettipher.

DKF’s bestyrelse var meget nysgerrige på at høre mere om ECU’s strategiske planer, og hvordan ECU ser sig selv og fremtiden efter at den britiske forening trådte ud i 2020. Svaret på det spørgsmål var, at det var man i gang med at finde ud af.

Også WFC’s sekretariatschef, Richard Brown, lagde vejen forbi DKF’s bestyrelsesmøde. Han og bestyrelsesmøde havde en dialog om Verdenskongressen, der i 2025 skal holdes i København.

Kongressen kan du læse mere om her.