Stort tillykke til de nye dimittender.png

I U100 på Syddansk Universitet var der pyntet til fest og højtideligholdelse fredag den 24. juni. 31 unge mennesker på Syddansk Universitet dimitterede som kiropraktorer og blev lykønsket og sendt godt videre til deres nye liv af taler og musikalske indslag.

Cand. manu.-dimissionen er en dag fyldt med traditioner, og traditionen tro indledte dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, professor Ole Skøtt, fejringen med nogle velvalgte ord til de nye kandidater. Ole Skøtt talte bl.a. om rejsen fra ny studerende til uddannet kandidat og de udfordringer, de nye kandidater står overfor i deres arbejdsliv og et sundhedsvæsen, hvor de vil møde mange patienter med kroniske sygdomme, der skal behandles, men ikke nødvendigvis kan kureres. Han opfordrede kandidaterne til at sætte deres faglighed i spil og samtidig være åbne overfor nye måder at gøre tingene på, inden han ønskede dem tillykke med uddannelsen.

Efter kandidaterne havde fået overrakt deres dimissionsbrev, holdt Benjamin Ratz kandidattalen på vegne af de nye kandidater. Han fortalte om, hvordan han havde glædet sig til at kunne kalde sig kiropraktor og kiggede tilbage på sin studietid. Derefter gik han over til at se frem mod det nye liv og de nye udfordringer, der venter og konstaterede, at ”det skal nok gå alt sammen”.

- Vi kommer med en solid ballast, og vi skal være modige og klar til at stå fast på vores kompetencer. Desuden skal vi fortsætte med at efteruddanne os, slog hans fast, inden han opfordrede til, at der blev kigget på turnusordningen. Med flere og flere nyuddannede kiropraktorer er der brug for flere turnuspladser, påpegede han, inden han sluttede med at takke undervisere og andre, der havde været med til at få ham og hans medstuderende igennem uddannelsen.

En anden tradition er det musikalske indslag af unge kunstnere fra Syddansk Musikkonservatorium. Fredag var det den unge violinist Emilia Blaszcyzk, der spillede flotte udgaver af Rumænske Folkedanse af Bela Bartok og Zigeunerweisen af Pablo de Sarasta.

Festtalen blev hold af Annette Roed, tidligere bestyrelsesformand og nu bestyrelsesmedlem på Kiropraktorernes Videnscenter. Hun introducerede kandidaterne til Kiropraktorernes Videnscenter og de tilbud, som videnscentret har til kiropraktorerne, og talte om den nye verden, de træder ind i. Blandt andet opfordrede hun dem til at kigge lidt uden for den traditionelle klinikverden og måske overveje at søge i retning af tværfaglige teams i sundhedshusene eller på nærhospitalerne og til at deltage i Faglig Kongres og Fagligt Årsmøde, inden hun sluttede med at minde kandidaterne om at bruge Kiropraktorernes Videnscenter og Dansk Kiropraktor Forening.

Kandidatafslutningen blev rundet af med en hyggelig reception arrangeret af Det sundhedsvidenskabelig Fakultet. Dermed er et nyt hold kiropraktorer er klar til at bruge deres evner til at hjælpe danskerne med deres muskel- og skeletbesvær.

Velkommen og tillykke med kandidatgraden til dem alle.