podcast, pixabay.jpg

Jan Hartvigsen deltager i podcasten ”Stærk & Smertefri”, hvor han har en god og nuanceret snak med vært Jacob Beermann om smerter og udfordringer i sundhedssystemet. 

Udgangspunktet er den sygeliggørelse, som de mener er til stede i sundhedssystemet, og diskussionen falder på sundhedssystemet og bl.a. forskellen i den viden som er på området, der er meget forskellig fra de ting, som bliver gjort. De kommer også ind på, hvordan kommunikationen med patienten kan skade mere end det gavner og om ulemperne ved brugen af skanninger, medicin og kirurgi i forbindelse med rygsmerter.

Positive aspekter af sundhedssystemet kommer også på banen, og de taler om den positive udviklingen i kommunikationen mellem forskellige parter, som i dag snakker langt mere sammen end tidligere. Også løsningen og fremtidsudsigter får taletid. Her kommer de bl.a. ind på vigtigheden i at oplyse folk om fornuftigheden i fysisk aktivitet som skal tilpasses den enkelte patient, og vigtigheden af at møde patienten dér, hvor de er.

Du kan høre hele podcasten ved at trykke her.