folketinget.jpg

I marts præsenterede regeringen deres udspil til en sundhedsreform – et udspil som Dansk Kiropraktor Forening dengang ikke var imponerede over, da der ikke var mange reelle reformforslag i buketten.

Nu er et flertal i Folketinget nået frem til en aftale – og selvom muskel-led-patienterne ikke er kommet helt i fokus, er der blevet plads til kiropraktorerne og til en håndfuld initiativer, hvor kiropraktorerne kan komme på banen.

"Aftalen rummer mange fine og gennemtænkte initiativer," siger Michael Christensen, formand i Dansk Kiropraktor Forening, "det glæder mig meget, at kiropraktorerne er nævnt i relation til nærhospitalerne. Jeg kan også se flere gode muligheder for kiropraktorerne i aftalen."

Som forventet indeholder aftalen et afsnit om oprettelse af op til 25 såkaldte nærhospitaler, der tilbyde sygehusfunktioner, og som kobles til det nærmeste akutsygehus. De tilbyder dog ikke sengepladser. For eksempel kan patienter, der har en kronisk sygdom eller psykisk lidelse, få foretaget "ukomplicerede undersøgelser" som røntgenbilleder og blodprøver. Kiropraktorerne blev bl.a. nævnt i forbindelse med nærhospitalerne, og at disse skal kunne rumme kiropraktorer.

Desuden er der i aftalen stærkt fokus på at styrke almen praksis samt mere fokus på kvalitet og sammenhæng for kronikere.