klinik.jpg

Gennem de seneste år har tendensen været klar. Der er kommet mange flere klinikker med 5 eller flere kiropraktorer. Men modsat hvad man skulle tro, sker udviklingen ikke på bekostning af de mindste klinikker.

Andelen af klinikker med én kiropraktor er nemlig næsten uændret gennem de sidste 8 år – og samtidig er der blevet lidt færre klinikker med hhv. 2, 3 eller 4 kiropraktorer i medarbejder- eller partnerstaben.

Udviklingen tyder på, at når først klinikker har taget springet til at udvide staben med en ansat eller en medejer, så er der kortere vej til at udvide yderligere.

 

antal kiro.png
Figuren viser klinikkerne størrelse som andel i procent. Dvs. at 5 % af klinikkerne i 2014 havde 5 eller flere kiropraktorer - og 23% i 2022. NB.: At tallet i y-aksen ikke giver 100% tilsammen, skyldes at enkelte klinikker ikke har opgivet deres medarbejdertal.

Øvrige faggrupper
Ser man på de øvrige faggrupper i kiropraktorklinikkerne tegnes der et billede af, at flere klinikker ansætter andre faggrupper end kiropraktorer – dog med den aktuelle udvikling at andelen af klinikker der har en fysioterapeut blandt de ansatte er faldet fra 45% i  2022 til kun 35% i 2022. Om det skyldes fx corona er ikke til at sige.

Om KiroFakta
Dette er den første historie fra årets KiroFakta. I løbet af de næste par uger kommer der flere.

KiroFakta er lavet hvert andet år siden 2014 og kortlægger kiropraktorpraksis.