Odeon

Hvad skal du se til Faglig Kongres? 

I år er programmet en lækker buffet af oplæg, og vi præsenterer her en tapastallerken af oplæg, som helt klart er værd at se:

DKF's Årsmøde

Kom med til DKF's årsmøde, der dette år, ligger torsdag. På årsmødet skal Michael Christensen, formanden for Dansk Kiropraktor Forening, fortælle om året, der er gået og hvad fremtiden vil bringe.

Ikke mindst skal der uddeles en række pris: Specialeprisen, Årets Kiropraktor og Kiropraktorprisen. Husk du kan indstille kollegaer og organisationer til "Årets Kiropraktor" og "Kiropraktorprisen" ved at trykke her.

Til sidst skal alle de nye dimittender selvfølgelig bydes varmt velkommen til Dansk Kiropraktor Forening og professionen.

Hvornår:

Torsdag d. 10 november 10:30-12:00.

Hvor:

Store sal.

Foredrag: Musiks indvirken på smerter og bevægelser

Peter Vuust er hjerneforsker, jazzbassist, komponist og orkesterleder, og du kan høre hans spændende oplæg om musiks indvirken på smerter og bevægelse. For hvad der sker i hjernen, når du fx får gåsehud af din yndlingsmusik. Hvad er det, der bestemmer vores musiksmag? Og hvorfor i al verden nedsætter musik væres smertefølelse? Og har musik en egentlig fremtid i sundhedssektoren?

Hvornår:

Fredag 11. november klokken 11:30-12:00.

Hvor:

Store sal.

Oplægsrække og workshop: Hvad er det, der virker  når det virker? 

Den senere tids forskning viser tydeligt, at mange andre elementer i konsultationen, udover den manuelle behandling, har betydning for effekten. Det kan udfordre klinikerens faglige identitet og ikke mindst kommunikationen med patienterne omkring forklaringsmodeller. Der bliver stillet fokus på de helt store spørgsmål om effekt, forklaringsmodeller og at navigere som kiropraktor i evidens, klinisk erfaring og patientspræfferancer. i tre oplæg forsøger forskere at besvare spørgsmål som: Kan vi gøre mere skade en gavn? Er det vi siger til vores patienter overhovedet det rigtige og det bedste?

Kom og hør om nocebo, placebo, kontekrseffekter og forklaringsmodeller, og vær med til at diskutere det hele i paneldebatten bagefter.

Efterfølgende har du mulighed for at arbejde videre med forklaringsmodeller og konteksteffekter i workshoppen D3M4.2 

Del 1:

Hvornår:

Lørdag d. 12. november klokken 09:00-12:00.

Hvor:

Store Sal.

Del 2:

Hvornår:

Lørdag d. 12. november klokken 10:30-11:30.

Hvor:

Store Sal.

Paneldebat: Kiropraktorernes Briks

I hverdagen oplever kiropraktorerne mange dilemmaer, de ikke kan finde svar på i en bog eller i undervisningen på universitetet. Hvad gør man, og hvad siger man, når dilemmaerne opstår? Det, og andre kiropraktordilemmaer, drøfter i en paneldebat.  Så vær beret på et format med forskellige dilemmaer pakket ind i både humor og seriøsitet, som forhåbentlig kan være med til at starte nogle refleksioner og samtaler hjemme i klinikken.

Hvornår:

Lørdag d. 12. november klokken 11:30-12:30.

Hvor:

Store Sal.

Husk at tilmelde dig, så du i en hel weekend kan opleve, hvordan det føles at være overmæt i faglig viden, god mad og hyggeligt samvær med gode kollegaer.