opx.jpg

Hvert år gennemføres over 3000 stivgørende rygoperationer i Danmark, heraf en del såkaldte vertebroplastikoperationer på Rygcentret i Middelfart. Men der er ikke evidens for at operationerne har effekt. Og som alle andre operationer er der risiko forbundet med indgrebet. Den historie fortæller Operation X i aften torsdag den 15. september på TV2.

Professor Jan Hartvigsen interviewes i udsendelsen. Han mener, at vi i Danmark er for dårlige til at tilbyde alternativer til operation, og at der mangler en struktureret tilgang til denne problemstilling.

I Dansk Kiropraktor Forening ser man med bekymring på operationerne. Foreningen har gennem mange år argumenteret for at der opereres og scannes for meget i det danske sundhedsvæsen.

- Alle operationer og sundhedsfaglige indgreb og behandlinger er i princippet forbundet med risiko – men bivirkningerne i forbindelse med konservativ behandling er langt mindre. Som sundhedsprofessionelle er det derfor afgørende, at vi afprøver alle konservative muligheder førend der tilbydes operation, siger Michael Christensen, formand for Dansk Kiropraktor Forening.

Læs historien på TV2’s hjemmeside.

Se udsendelse på TV2 i aften den 15. september kl. 20. Udsendelsen kan også ses på TV2 Play (kræver abonnement).