Muskel_skelet_konfernece_ArthurCammelbeeck_22-05-2023_267.jpg

Mandag den 22. maj mødtes Dansk kiropraktor Forenings formand Michael Christensen med en lang række eksperter og meningsdannere til en debat om sundhed i muskler og led.

Problemet er at muskel-skeletproblemer er en af de sygdomsgrupper, der belaster samfundet, sundhedsvæsenet og borgerne allermest. Det viser Sundhedsstyrelsens seneste to rapporter om Sygdomsbyrden i Danmark. Problemerne medfører nemlig ofte, at personer med problemerne ryger ud af arbejdsmarkedet før tid, har flere sygemeldinger og har markant flere besøg hos lægen. Store omkostninger både menneskeligt, for arbejdsgiver og for samfundet.

På mødet gav Sundhedsstyrelsen en overflyvning af problemet, hvorefter repræsentanter fra Forsikring & Pension, FOA og DA debatterede betydningen på arbejdsmarkedet. Derefter krydsede Dansk Kiropraktor Forening, Fysioterapeuterne og Ergoterapeuterne klinger med professor Jan Hartvigsen.

Træning bliver ofte fremsat som den gyldne løsning på problemerne, men både Jan Hartvigsen og Michael Christensen prøvede i løbet af debatten at nuancere synspunktet, så løsningen ikke blev alt for enkel. Men derudover var der bred enighed om, at der skal ske noget på området – der skal simpelthen laves en national strategi.

Efter den faglige debat mødtes Stinus Lindgreen (RV, Mette Thiesen (DF) og Peder Hvelplund (EL) til en politisk debat, hvor træning igen blev trukket frem som en løsning. 

Du kan gense konferencen på video her.

(foto: Arthur J. Cammelbeeck, Altinget)