ks.jpg

Sygehuset i Middelfart skal omdannes til et nærhospital, der blandt andet skal indeholde kommunale sundhedstilbud som rehabiliteringspladser, sygeplejeklinikker, akutsygepleje, sundhedspleje, socialpsykiatriske funktioner og et fælles telemedicinsk center.

En af de brikker, der også er faldet på plads, er, hvilken adresse det regionale rygcenter får i fremtiden. Regionsrådet godkendte nemlig også, at centeret, der i dag er placeret på sygehuset i Middelfart, skal flytte ind på Kolding Sygehus for at give plads til de mange sundhedstilbud i det nye nærhospital.

Bo Libergren (V) glæder sig over, at der er fundet en løsning for rygcenterets fremtid:
- Det er en flytning, der påvirker mange medarbejdere fagligt og personligt. Derfor har det været afgørende for os i regionsrådet, at medarbejderne i rygcenteret og på Kolding Sygehus er blevet inddraget og hørt. Rygcenteret er kendt for at levere behandlinger i høj kvalitet, og med udgangspunkt i den fremlagte flytteplan skal vi nu arbejde videre med at sikre, at centeret får de bedst mulige fysiske rammer på Kolding Sygehus.

Etableringen af rygcenteret i de eksisterende bygninger på Kolding Sygehus betyder, at sygehuset må foretage en række ombygninger og afdelingsrokeringer for at sikre, at arealerne bruges optimalt, og at afdelingerne er placeret godt i forhold til hinanden.

Ombygningerne og rokaderne vil bygge videre på den gennemgribende renovering og udbygning, som Kolding Sygehus gennemgik i perioden 2014-2016, og de skal sikre, at de kliniske funktioner samles i sygehusets hovedbygning.

Rokaderne på Kolding Sygehus vil så vidt muligt blive gennemført i år, så et samlet Rygcenter Syddanmark kan rykke ind på Kolding Sygehus i 1. kvartal 2024.

Den samlede pris for etablering af et rygcenter på Kolding Sygehus bliver 19,6 mio. kr., mens de mange rokeringer og ombygninger vil koste 27,7 mio. kr.