Michael Christensen.jpg

I dag udgav Sundhedsstrukturkommissionen sin længe ventede rapport. Men praksissektoren er blot nævnt i en bisætning – nemlig for at fortælle, at hele sektoren kun er berørt i mindre omfang.

Der er ellers nok at gå i gang med. Ondt i nakke og lænd er det, der rammer flest og koster mest i sundhedsvæsenet. Og mens det sker står muskel-led patienterne med håret i postkassen. For sammenhængen til resten af sundhedsvæsenet er ustruktureret og helt tilfældig.

- Jeg er ærligt talt skuffet over Sundhedstrukturkommissionens rapport. Store dele af praksissektoren, herunder kiropraktorerne, er blevet parkeret helt ude på det yderste overdrev. Patienterne er simpelthen blevet ignoreret, siger Michael Christensen , formand for Dansk Kiropraktor Forening

Hver år besøger ca. 400.000 patienter årligt en kiropraktor. Alle sammen betaler selv i gennemsnit ca 85 % af regningen for behandling af de sygdomme, der rammer flest og koster samfundet mest.

- Jeg havde håbet og troet på at Sundhedsstrukturkommissionen ville rette blikket mod et af de helt store problemer i sundhedsvæsenet. Nemlig at alt for mange patienter ikke får det behandlingstilbud, de har brug for og ret til. At patienter efterlades på udsigtsløse ventelister, i stedet for at vi gør brug af hele sundhedsvæsenets kapacitet og ekspertise, fx hos kiropraktorerne, så flest muligt får den rette behandling hurtigst muligt. Jeg krydser fingre for at den politiske ledelse tager problemet alvorligt og sikrer den prioritering, der mangler, siger Michael Christensen.

Læs hele rapporten og de øvrige dokumenter her