hovedpine.jpg

Dansk Selskab for Kiropraktik har udarbejdet version 1.0 af en fagspecifik vejledning om hovedpine og beder kolleger sende input til høringsudgaven, som du kan downloade her.

Den handler om, hvordan kiropraktorer laver sygehistorie, undersøgelse, diagnostik og behandling af patienter med hovedpine som primærklage.

Vejledningen er udarbejdet af kiropraktorerne Janni Bang, Pernille Popp, Kristina Dissing og Henrik Hein Lauridsen, og skal ses som minimumsstandarder for, hvordan en kiropraktor håndterer hovedpinepatienter.


Til Faglig Kongres holdt selskabet hold workshop om indholdet i den nye vejledning om behandling af hovedpinepatienter, som nu sendes i høring blandt kolleger med frist 13. januar. Foto: Anders Bach

Før vejledningen bliver offentliggjort ønsker selskabet input til indholdet.

Selskabet beder kolleger læse vejledningen igennem og komme med konstruktive forslag til ændringer eller tilføjelser, som i givet fald sendes til Henrik Hein Lauridsen på hfldc@hotmail.com senest søndag d. 13-1-2019.

Alle høringssvar vil blive offentliggjort sammen med vejledningen.Husk, at selskabet holder fagdag om håndtering af den komplekse patient lørdag den 9. marts 2019 - læs mere her

 

Hvad er forskel på en retningslinje og en vejledning?
  • De nationale retningslinjer (NKR) undersøger nogle få spørgsmål og som regel kun inden for behandling af en given lidelse.

  • En vejledning beskriver bedste standard indenfor for både anamnese, undersøgelse, behandling osv.