image (2).jpeg

I Region Syddanmark har man i sin tid på basis af midler fra Kiropraktorfonden - udviklet en 5-årig specialuddannelse for kiropraktorer i sygehusvæsenet.

Uddannelsen blev i 2015 en permanent del af årsværket i Sygehus Lillebælt, som hvert forår ansætter en ny kiropraktor i en special-uddannelsesstilling, typisk slås stillingen op i løbet af de sene vintermåneder. 

Specialuddannelsen har centrum i Rygcenter Syddanmark med kiropraktor, klinisk lektor og ph.d. Søren O'Neill, der har udviklet uddannelsen, som tovholder. 

2 færdige specialkiropraktorer - flere på vej
Det første uddannelsesforløb blev igangsat i 2010 og afsluttet i 2015, hvor kiropraktor Mikkel Konner, Rygcenter Syddanmark, blev den første specialkiropraktor i Danmark.

Det andet forløb blev afsluttet i marts 2016, hvor kiropraktor René Fejer blev landets anden specialkiropraktor.

Her i starten af 2021 er tre, snart 4, andre i gang med uddannelsen, som er bygget op over lægernes specialuddannelse. Den indebærer bl.a. ophold på reumatologiske og ortopædiske hospitalsafdelinger.

Inspiration fra speciallægernes uddannelse
Hvad er ideen med specialuddannelsen?

Læs rapporten 'Visioner for kiropraktisk specialuddannelse', som en tværfaglig arbejdsgruppe udarbejdede i årene 2009 og -10.

 

 

 

 

Opdateret 1/2 2021

MIkkel Konner på sygehus.jpg
Specialuddannelse for hospitalskiropraktorer

• 4 år på relevante sygehusafdelinger efter 1 introår
• Bygget op om kompetencerollerne fra lægernes specialuddannelse
• Region Syddanmark