KIROPRAKTOREN

Dansk Kiropraktor Forenings tidsskrift udkommer 4 gange om året. Det sendes til medlemmer, til alle kiropraktorklinikker samt til samarbejdspartnere og politiske interessenter. Oplaget er på 2500.

George Floyd, som er sort, blev dræbt på makaber vis af en hvid betjent i Minneapolis 25. maj under en anholdelse. Det skabte fornyet fokus på racisme og diskrimination – ikke kun i USA. Tusinder har demonstreret på gader og sociale medier, og emnet har fyldt i medierne.

Mere lighed i sundhed er tema i kiroprakorernes målprogratm ’Rygraden 2018-22’ og i dette nummer sætter vi spot på, hvordan fordomme og forskelsbehandling pga. etnicitet og hudfarve er med til at skabe ulighed i sundhed – og hvor man kan sætte ind som sundhedsperson og kiropraktor.

Læs det her på www.issuu.com/kiropraktoren - find udvalgte artikler her på hjemmesiden.

Efterår 2020 - udkom 11. september
INDHOLD

Side 2: Formandens leder: Epidemien er ikke overstået
Side 3: Teasere for indhold
Side 4: Siden sidst
Side 7: Nyheder fra DKF
Side 10: COVID-10: Patienterne er tilbage - omsætningen halter bagefter
Side 14: Faglig Kongres
Side 15: Har du hørt? Viden Vinder-episode nr. 6 med professor Alice Kongsted
Side 16: Ny forskning på NIKKB.dk: om skolebørns smerter i muskler og led og om forekomst af lumbal spinalstenose
Side 18: OK21: Forhandlingerne i en afgørende fase
Side 20: Ph.d.: Hvordan lander børnehavebørn, når de hopper og springer?
Side 24: Nyt fra NIKKB: Den første prægraduate studerende på NIKKB's og fondens fælles stipendium
Side 26: Spot: Verdensforbundet: Kiropraktorer skal aktivt promovere retfærdighed og diversitet
Side 28: Spot: Hvordan forskelsbehandler sundhedsvæsenet? Interview med prof. Morten Sodeman
Side 31: Spot: Smertefordom og manglende viden om mørk hud kan skabe fejl

Side 32: Spot: Psyken tager skade
Side 33: Spot: Sådan stopper du racisme og fordomme i klinikken
Side 34: Socialkiropraktik og ulighed i sundhed: En forskel for sygemeldte - en case
Side 38: Markedsføring som sundhedsperson: Forbud mod levende billeder i markedsføringen af sundhedsydelser
Side 40: Fremtidens kiropraktorer - årgang 2017: Kandidater i en COVID-tid
Side 44: Forskning kommenteret: Der mangler evidens for rutinemæssig brug af røntgen
Side 45: Etik og patientsikkerhed: Henvisning til MR
Side 46: #Biomekker WCCS AGM og formandshilsen
Side 49: Aktuelt: Ulighed er den største udfordring i sundhed
Side 50: Hvad sker i din kreds og region?

Næste nummer udkommer medio december 2020 - læs om annoncering her

Find ældre numre af KIROPRAKTOREN

Om KIROPRAKTOREN

Kiropraktorernes fagblad kan dateres tilbage til 1924, men har skiftet navn flere gange. I dag er KIROPRAKTOREN et moderne fagblad for medlemmer og andre. Det formidler nyheder om kiropraktorernes virke og hverdag, fagpolitik og ikke mindst ny viden om sundhed og sygdom med fokus på muskler og led.

KIROPRAKTOREN sendes til medlemmer af Dansk Kiropraktor Forening, til kiropraktorklinikkernes venteværelser samt til samarbejdspartnere og politiske beslutningstagere.

Følg KIROPRAKTOREN på Twitter - på DKF's Instagram og Kiropraktorguides Facebookside kan du fra tid til anden finde artikler fra bladet.

Ansvarshavende redaktør er Dansk Kiropraktor Forenings formand Lone Kousgaard Jørgensen. Redaktør er kommunikationskonsulent Tanja Skov Carlsen, som du skal kontakte, hvis du har ideer, ris, ros eller konkrete forslag til artikler - find kontaktinfo til højre.

Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik (NIKKB) leverer videnskabelige artikler til bladet.

Bladet layoutes af OTW, og distribueres af Bladkompagniet.

KIROPRAKTOREN fik sit nuværende udseende og format i 2012, men var i 2015 gennem en mindre relancering, hvor det blev omlagt og redaktionelt opgraderet. Det fik en bredere profil med flere dagsordensættende artikler og blev indlemmet i vores digitale kredsløb mellem hjemmeside og sociale medier.

Annoncer indrykkes hos DG Media

Læs om priser, deadlines og indrykningsvilkår her eller kontakt en af DG Medias medarbejdere:

Malene Laursen (account manager)
(+45) 23 63 23 74
malene.l@dgmedia.dk

Henriette Husted (senior coordinator)
henriette.h@dgmedia.dk